onsdag 5. mai 2010

Battleship Potemkin

No jobbar eg med Nicolai på filmen Battleship Potemkin av Sergei Eisenstein.Filmen er ein Sovjetisk Montasje utan lyd. Den presenterar ein dramatisert versjon av opprøret som skjedde i 1905 av det Russiske kampskipet Potemkin mot deira offiserar og Tsaristanes styremåte. Ei scene som er spessielt kjend frå filmen er trappescena i Odessa. Det som skjer der er at russarane går ned trappa og skyt mange personar.

Russisk montasjefilm er bruk av dramatiserte bilder for å gi inntrykk på sjåarane i kinosalen. Segei Eisenstein brukte dette spessielt i denne filmen.

4 kommentarer:

 1. I filmen som ligger i innlegget er det mye fokus på ungen som triller ned trappen. Hvilken sammenheng har dette med resten av filmen?

  SvarSlett
 2. 'Den presenterar ein dramatisert versjon av opprøret som skjedde i 1905 av det Russiske kampskipet Potemkin mot deira offiserar og Tsaristanes styremåte'

  Kunne du forklart med et enklere språk hva som faktisk skjer i filmen? he-he

  SvarSlett
 3. At ungen triller ned trappa, er mest sansyneleg berre eit grep for å legge eit meir dramatisk intrykk på sjåarane om korleis det var.

  SvarSlett
 4. Filmen er dramatisk. Det som skjer i filmen er basert på hendingar som har skjedd i 1905 av eit russisk kampskip med namn Potemkin. Nokre russarar går i opprør mot Tsarist og offiseranes styremåte fordi dei ikkje godtar måten dei ser og vil styre landet på.

  SvarSlett